Om op de hoogte te blijven van alle veranderingen en aankondigingen lees dan regelmatig onze Nieuwspagina even door.
Als u deze melding gelezen heeft, kunt u hem sluiten door op het kruisje te klikken in de rechter bovenhoek.

Opstart 150x50x70

Plaats reactie
Onderwerp starter
Rick
400-600
400-600
Berichten: 458
Lid geworden op: 01 apr 2014 11:41
Locatie: Oosterhout

Opstart 150x50x70

Bericht door Rick » 06 mei 2019 12:33

Hallo

Ik ga een nieuwe bak starten een bak van 150x50x70

maar ik zit met wat vragen.
als eerst is een pomp JBL 1902 sterk genoeg ? ik wil waarschijnlijk met 2 pompen werken.
ik ben van plan om op me oude pomp jbl 1501 een reactor te plaatsen alleen heeft al die tijd stil gestaan is dat dan nog mogelijk ?

verder is een Bypass plaatsen slim om te doen of niet ? en hoe gaat dat precies in zijn werking ?

Alvast bedankt.



Neil
0-200
0-200
Berichten: 165
Lid geworden op: 10 dec 2017 14:16
Locatie: Zeeland

Re: Opstart 150x50x70

Bericht door Neil » 06 mei 2019 16:20

Hoi, je bak is 525 liter.
De pomp zal wel sterk genoeg zijn. Het zal wel in je filter oppervlakte zitten en hoeveel je pomp doet per uur. De nieuwe 1902 filters van JBL doen zo rond de 1900 liter per uur. Voorlopig genoeg circulatie naar mijn mening.
Wat je met een reactor bedoelt is mij nog niet duidelijk. Als je een CO2 diffuser bedoelt dan snap ik je. Je kan dat ook in je filter systeem verwerken.
Als een bypaas je onderhoud makkelijk maakt dan monteer je een bypass. Een bypass zoals ik ze ken is enkel een omleiding rond een apparaat of object. Dus als je de filter pomp afzet dan is er geen stroming meer. Dan is er ook geen nut van een bypass.



Onderwerp starter
Rick
400-600
400-600
Berichten: 458
Lid geworden op: 01 apr 2014 11:41
Locatie: Oosterhout

Re: Opstart 150x50x70

Bericht door Rick » 06 mei 2019 18:11

Hallo dat klopt,

Nee een Reactor is geen diffuser maar een reactor zoek maar eens op Google, dat is een andere methode om co2 in je bak te krijgen.. Alleen mijn vraag is of ik een Bypass moet plaatsen.



Neil
0-200
0-200
Berichten: 165
Lid geworden op: 10 dec 2017 14:16
Locatie: Zeeland

Re: Opstart 150x50x70

Bericht door Neil » 07 mei 2019 10:02

Als je een zgn reactor koopt die je op een pomp moet monteren, dan kan volgens mij dit ook op de uitvoerslang doen van je filter.
Wel is dan je CO2 toevoer even uit bedrijf als je de filter uitzet ivm onderhoud. Maar dit kan je bak wel opvangen. Hiervoor heb je geen andere pomp nodig.
Wat is een bypass? Wat is de functie en doel hiervan? Als je dit weet dan kan je beoordelen of je die nodig hebt.
Tot nu toe weet ik niet wat je onder een bypass verstaat.



Neil
0-200
0-200
Berichten: 165
Lid geworden op: 10 dec 2017 14:16
Locatie: Zeeland

Re: Opstart 150x50x70

Bericht door Neil » 07 mei 2019 10:35

Afbeelding

Vergeet hier even apparatuur met de kabels. die heb je niet nodig bij je aquarium.

Hier is een bypass van een waterleiding.
Als je pomp voor of na het filter zit dan kun je een bypass gebruiken.
Als je pomp 1 geheel vormt met je filter dan kun je geen bypass gebruiken omdat die geen functie heeft.

Als je een bypass maakt realiseer je wel dat je 3 kogelkraantjes (afsluiters) nodig heb om de bypass echt te gebruiken. Deze geven wel 6 extra punten voor lekkage.
Zelf zeg ik doe het niet als je maar af en toe tijdelijk uit bedrijf bent met je pomp.



Neil
0-200
0-200
Berichten: 165
Lid geworden op: 10 dec 2017 14:16
Locatie: Zeeland

Re: Opstart 150x50x70

Bericht door Neil » 07 mei 2019 11:58

Mogelijke opstelling:

Afbeelding



Plaats reactie

Terug naar “CO2 techniek en toediening”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten