Om op de hoogte te blijven van alle veranderingen en aankondigingen lees dan regelmatig onze Nieuwspagina even door.
Als u deze melding gelezen heeft, kunt u hem sluiten door op het kruisje te klikken in de rechter bovenhoek.

Uw gegevens zijn veilig bij AquaforA!

Gebruikersavatar
Kevin
Hoofdbeheerder / oprichter
Hoofdbeheerder / oprichter

Uw gegevens zijn veilig bij AquaforA!

Berichtdoor Kevin » 22 jun 2016 20:38

Uw gegevens zijn veilig bij AquaforA!
De oplettende bezoeker heeft het misschien al gemerkt, sinds enkele weken is AquaforA over op SSL. Dit houdt in dat alle gegevens over een beveiligde verbinding gaan. U herkent een beveiligde verbinding aan het groene slotje in de adresbalk van uw browser en aan de url https://aquafora.nl.

Waarom SSL?
De gegevensstroom tussen de server en u als bezoeker is heel makkelijk uit te lezen met zogenaamde netwerk sniffers. In grote bedrijven, waarbij iedereen op hetzelfde netwerk zit, kun je met een sniffer enorm veel data binnen halen en daar vervolgens vertrouwelijke informatie uit aflezen. Wachtwoorden zijn op deze manier bijvoorbeeld heel makkelijk te achterhalen. Om dat enorme beveiligingsrisico op te vangen, kan men het beste een SSL-verbinding gebruiken. Dan worden deze gegevens namelijk gecodeerd verzonden en kan een afluisteraar hier niets mee, tenzij hij de beveiliging kan kraken. SSL is min of meer verplicht gesteld in de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Men moet immers de informatie via een beveiligde verbinding versturen en SSL is de enige die breed wordt gebruikt. Boetes van het niet naleven kunnen oplopen tot 4500 euro.

Wat houdt dit voor mij in?
U hoeft hier niets voor te doen, onze server zet automatisch het protocol http om in het beveiligde protocol https. Zo blijven al uw snelkoppelingen en zoekresultaten op bv. Google gewoon werken. Het is mogelijk dat u een open slotje ziet of een beveiligingswaarschuwing krijgt te zien op sommige pagina's. In ons geval houdt dat in dat er afbeeldingen zijn geplaatst in berichten die op een externe website staan en geplaatst in het bericht middels http in de url. Kwaad kan het niet echt maar het is natuurlijk beter om alles over https te laten lopen. Wij adviseren dan ook voor het plaatsen van foto's in uw berichten om deze te uploaden bij een image hosting die ook https gebruikt in de url's van de afbeeldingen. Enkele voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld, ImageShack en ImageSafe. Ook is het natuurlijk nog steeds mogelijk om afbeeldingen te uploaden in "Mijn FotoAlbum" op AquaforA.


Groetjes Kevin.

* Heb jij een interessante website gevonden, voeg hem dan aub toe aan onze Linkpagina.
* Doe het zelf achterwand
* Volg ons op Facebook